fbpx
Ce înseamnă o sesiune cu un stilist personal? – Alina Hlipca
18676
post-template-default,single,single-post,postid-18676,single-format-standard,theme-audrey,eltd-core-1.1.1,woocommerce-no-js,audrey-ver-1.4,,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-default-style,eltd-fade-text-scaledown,eltd-header-centered,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,eltd-dark-header,eltd-fullscreen-search eltd-search-fade,eltd-side-menu-slide-from-right,eltd-woocommerce-columns-2,eltd-woo-small-space,eltd-woo-single-thumb-below-image,eltd-woo-single-has-pretty-photo,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Blog

Alina Hlipca / Articole  / Ce înseamnă o sesiune cu un stilist personal?

Ce înseamnă o sesiune cu un stilist personal?

Webinar cu Olga Shevtova

 

Am invitat-o pe Olga, personal stylist & image maker, să ne împărtășească din secretele unui stylist și de asemenea, cum și când să apelăm la unul. Discuția a atins și unul dintre subiectele noastre preferate, cel al feminității. Ce a ieșit, vedeți mai jos!

Adevărul despre consultantul în fashion

Cum decurge consultația cu un stylist?

Pe siteul Olgăi găsești o listă de servicii, îți poți alege ce crezi că ți se potrivește și setezi o întâlnire. Olga va fi mai mult decât bucuroasă să te contacteze. Pre-consultația este gratuită, ai 20-25 de minute cu Olga, numai pentru tine, pentru a discuta ce îți dorești, care este scopul, să vă setați împreună niște obiective și să clarificați întregul proces. 

TIP: Olga spune că este foarte important să îți placă de stilistul tău, dar ca orice relație, evident că dacă ai chimie cu cealaltă persoană, lucrurile merg mult mai ușor. Dar în cazul în care nu aveți aceleași valori, aceeași energie sau nu sunteți pe aceeași undă de lungime, este în regulă să decideți cum și dacă vreți să continuați.

Care este secretul unei relații de succes cu stylistul tău?

Nu e tocmai o rețetă magică, doar dorința ta de a schimba ceva în viața ta. Și despre această dorință, știm cu câtă putere se poate manifesta. De fapt, tu știi cel mai bine! 

Olga petrece în medie 3-5 ore pentru fiecare sesiune de consultanță, în care se pregătește cu o hartă a stilului ales, cumpărături în aceeași notă, așa că, e important de știut că plata pentru o consultație se face în avans.

TIP: Olga crede că e important ca mai întâi să te cunoască, dar și tu pe ea, deoarece crede că fără această conexiune, magia nu se întâmplă. De asemenea, vei vedea că Olgăi îi pasă de clienții ei, așa că ne asigură de confidențialitatea informațiilor pe care suntem dispuse să le împărtășim cu ea.

Feminitate ON/OFF

Femeilor la pasă mai mult de cei din jur decât de ele. E important să ne aducem aminte să ne punem pe primul loc.

De ce e important să ai grijă de tine?

Despre Stilul tău

Olga ne ridică o piatră de pe inimă și ne spune că nu este important să fii foarte slabă sau să ai corpul perfect, ca pe cel pe care îl vezi în reviste. Trebuie doar să fii foarte flexibilă. 

Totul se rezumă la acea sclipire din ochii tăi, dacă ești satisfăcută cu viața ta și dacă ai avut grijă de corpul tău azi. Pe scurt, nu contează câte kilograme ai, ci cât de flexibilă ești.

Iar simplitatea este cheia! Lookul natural este cel mai special. Ai grijă să ai părul îngrijit, păstrează-ți tenul frumos, curat și nu îl încărca cu prea mult make-up. Flexibilitatea se referă și la câtă încredere ai în tine. Atunci când ești pregătită să renunți la ce părere au ceilalți despre tine, dai dovadă de flexibilitate.

Tip: Postura ta e importantă, ai grijă să stai dreaptă, să ai o poziție corectă, adu-ți aminte să zâmbești mai des. Chiar și atunci când speli vasele!

Gândește-te la răspunsul întrebării: Cine ești cu adevărat? 

Un exercițiu foarte bun despre care Olga ne-a povestit implică două coli de hârtie și un pix. Te invit să îl completezi chiar acum.

Cum să îți creezi un stil care să te reprezinte

Pe prima coală de hârtie răspunde la întrebarea: Cum te vezi? Care sunt obiectivele tale, care este scopul tău și ce îți dorești să realizezi? Respecți regulile sau nu? Ce îți place cu adevărat?

Pe a doua, scrie răspunsul la întrebarea: Cum vrei să te vadă lumea? Ce să vadă? Ce să simtă?

Creează-ți stilul pornind de la povestea pe care vrei să o spui în fiecare zi. Pornește de la cine ești tu cu adevărat, nu renunța la partea ta autentică și răspunde la întrebarea: Care e povestea mea azi?

Acasă

Mediul în care ne petrecem timpul ne influențează în funcție de ce vedem, simțim, mirosim în jurul nostru. De aceea, folosește-te de puterea feminină și transformă o casă în Acasă. Ai darul de a alege lucruri frumoase care te fac să zâmbești, te poți bucura de flori și poți crea o atmosferă faină și intimă, în care să te simți bine.

Este de asemenea important și ce porți acasă. Indiferent de preferințele tale și de ce ai alege între o pijama de mătase și niște pantaloni de trening, recomandarea este să fie curate, să te bucuri cât mai mult de ceea ce porți și să îți dea o senzație de bine. Chiar și acasă.

Tip: Ai grijă de mâinile tale, ele sunt cele care îți arată vârsta!

Fii frumoasă și feminină 80% din timp, iar în 20% poți fi nepăsătoare.

Inspirată din cultura indiană, Olga ne-a dat un exemplu tare fain despre Lashmi și Kali. Lashmi este reprezentată ca fiind pozitivă, zâmbitoare, curioasă și jucăușă ca un copil și căreia îi pasă de partener, de copiii săi. Lashmi e starea în care ești recunoscătoare pentru tot ceea ce ai și tot ceea ce primești. 

Kali reprezintă starea în care nu îți place de nimeni și de nimic. Probabil nici de tine! 

Feminitatea este despre ceea ce faci și cum te simți. „Sunt grasă”, „sunt slabă”, „sunt tânără”, „sunt bătrână”, sunt DOAR cuvinte.

Cheia? Îmbină-le frumos! Alege să fii flexibilă, pozitivă și feminină 80% din timp, permite-ți să nu te speli pe păr și să rămâi în starea de „nu am chef de nimic” doar în 20% din timp!

Și mai ales, ai încredere în intuiția ta! Nu este doar despre ce tip de corp ai.

Cum îți poți îmbunătăți gusturile?

Surse ca: Pinterest, Bof (Business of Fashion), Vogue, conturi de Instagram care te inspiră, cărți despre artă și istorie sunt resurse care te pot ajuta să îți dai seama despre ce îți place și ce nu. O poți urmări pe Olga pe contul ei de Instagram (@theolashwayfashion) unde face periodic recomandări.

No Comments

Leave a Reply