fbpx
Dezvoltare personală?  – Alina Hlipca
17668
post-template-default,single,single-post,postid-17668,single-format-standard,theme-audrey,eltd-core-1.1.1,woocommerce-no-js,audrey-ver-1.4,,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-default-style,eltd-fade-text-scaledown,eltd-header-centered,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,eltd-dark-header,eltd-fullscreen-search eltd-search-fade,eltd-side-menu-slide-from-right,eltd-woocommerce-columns-2,eltd-woo-small-space,eltd-woo-single-thumb-below-image,eltd-woo-single-has-pretty-photo,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Blog

Alina Hlipca / Articole  / Dezvoltare personală? 

Dezvoltare personală? 

Dezvoltarea personală, un subiect deloc nou în zilele noastre și care se referă la evoluția noastră pe plan profesional sau personal prin informare, învățare, practicare, îmbunătățire, descoperire și experimentare.

Odată cu apariția acestui concept și pentru orice domeniu ales, au fost descoperite și structurate sute de sisteme de dezvoltare personală care să îți ofere sprijin.

 

Astfel putem vorbi astăzi de nenumărate cursuri, seminarii, webinarii, cărți, articole, materiale video și chiar comunități realizate cu scopul de a aduce valoare în viața oricărei persoane ce își dorește să progreseze.

Sistemul Diamond Cutter este unul dintre cele mai cunoscute programe de dezvoltare personală și oferă o gamă largă de soluții și unelte de evoluție atât pe plan personal, cât și pe plan profesional.

 

Scopul sistemului Diamond Cutter, denumit și sistemul Șlefuitorului de diamante, este acela de a ajuta oamenii din întreaga lume să atingă succesul pe toate planurile, indiferent că vorbim aici de sănătate fizică, emoțională și mentală, prosperitate financiară, carieră satisfăcătoare, liniște interioară, relații împlinite ș.a.m.d.

 

Ideea de bază care face ca acest sistem de dezvoltare personală și profesională să fie atât de eficient, se referă la plantarea și îngrijirea semințelor potrivite în viața noastră. Bineînțeles că nu ne referim aici la semințe de fructe, ci la semințe precum recunoștința, faptele bune și gândurile pozitive.

 

O practică foarte bine cunoscută din cadrul acestui sistem este Meditația Cafelei. Cu ajutorul acestei practici plantăm în viața noastră recunoștința, liniștea sufletească, armonia, împlinirea, conectivitatea, claritatea, încrederea, fericirea.

 

Meditația cafelei poate fi făcută în orice moment al zilei, această denumire fiind aleasă doar pentru a crea conexiunea cu starea de bucurie din momentul degustării unei cești de cafea. Această practică se referă la a te gândi cu bucurie la lucrurile bune pe care le-ai făcut pentru ceilalți pe parcursul zilei sau săptămânii.

 

Deși pare o tehnică foarte simplă, care nu poate avea un impact puternic în viața ta, află că ea este una dintre cele mai importante tehnici și care, practicată pe termen lung, poate rezolva unele dintre cele mai mari probleme cu care te poți confrunta în contextul dezvoltării tale personale și/ sau profesionale.

 

Un rol foarte important în cadrul acestui proces îl joacă intenția sau emoția pe care noi o plantăm în mintea noastră, în spatele a tot ceea ce facem, în spatele tuturor acțiunilor pe care ajungem să le întreprindem în fiecare zi.

Indiferent de sistemele de dezvoltare personală pe care alegem să le integrăm în viața noastră, fie pentru a ne depăși condiția, fie pentru a rezolva situațiile pe care le întâmpinăm, cel mai important lucru este să păstrăm consecvența în practicarea tehnicilor care ne sunt predate. De cele mai multe ori, aceste tehnici sunt foarte simple și se dovedesc a fi extrem de eficiente.

No Comments

Leave a Reply